Αρχική σελίδα / Αρχαίος Ελληνικός Κλασικός Χορός

Αρχαίος Ελληνικός Κλασικός Χορός

«Ο Κλασσικός Ελληνικός Χορός – Μέθοδος Ρούμπι Τζίννερ»

εμπνευσμένος από τον αρχαίο Ελληνικό χορό

Μαθήματα
για όλες τις ηλικίες

ΜΑΘΗΜΑ ΧΟΡΟΥ (5ος   αιώνας π.Χ.) με τη βοήθεια δίαυλου. Ερυθρόμορφος αμφορέας , Μουσείο του Βερολίνου

Σας καλούμε να ξεκινήσετε μαθήματα μαζί μας, διασκεδάζοντας και εμβαθύνοντας τις γνώσεις σας στο χορό όπου ο αρχαίος ελληνικός χορός συναντά τον σύγχρονο χορό! Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετέχουν χωρίς καμία προηγούμενη χορευτική εμπειρία.

Η απλότητα και ο μικρός βαθμός δυσκολίας των κινήσεων, επιτρέπει στους μαθητές όλων των ηλικιών ,να εκφραστούν με ευκολία. Ο χορός αυτός επιτρέπει σε όλους τους μαθητές, όλων των ηλικιών και κινητικών δεξιοτήτων, να εκφραστούν με ευκολία, να γυμναστούν χορεύοντας καθώς παράλληλα και να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη, την φαντασία τους, τη δημιουργικότητα και τις κοινωνικές τους δεξιότητες. Ο σύγχρονος εκφραστικός χορός αυτός προσφέρει στους μαθητές μια ισορροπημένη καλλιέργεια σώματος , νου και ψυχής. Οι μαθητές αποκτούν σωματική και πνευματική ισορροπία, δύναμη μαζί με χαλάρωση, χάρη μαζί με άνεση, μουσικότητα μαζί με ζωντάνια και εκφραστική δημιουργικότητα. Κυρίαρχο στοιχείο της μεθόδου είναι ο σεβασμός στην ανθρώπινη φύση και στη φυσικότητα των κινήσεων, που εύκολα προσαρμόζονται στα θέματα των ανθρώπων, της γνώσης και της φύσης. Οι ρυθμοί της φύσης αλλά και τα θέματα αυτοσχεδιασμού εμπνευσμένα από την αρχαία ελληνική και ελληνική λαϊκή παράδοση και πολιτισμό, εμπλουτίζουν κάθε κύκλο μαθημάτων.

Το μάθημα του «Κλασικού ελληνικού χορού» διδάσκεται στην Αγγλία , στην Γερμανία και στη Νότιο Αφρική. Σε συνδυασμό με το δημιουργικό χορό και τον αυτοσχεδιασμό, η «Μέθοδος Ρούμπι Τζίννερ -Κλασσικός Ελληνικός Χορός» του ISTD αναμφισβήτητα υπάρχει ως μία από τις καλύτερες μεθόδους διδασκαλίας θεατρικής σκηνικής κίνησης και δραματικής έκφρασης σε μορφή χορού.

Ο «Ελληνικός Κλασσικός Χορός- μέθοδος Ρούμπι Τζίννερ» είναι μια ολοκληρωμένη μέθοδος χορού βασισμένη στην έρευνα της αγγλίδας χορεύτριας Ρούμπι Τζίννερ με έμφαση στον αρχαίο ελληνικό χορό , τη μουσική και την ποίηση.
Εμπνευσμένος από την αρχαία Ελληνική τέχνη και πολιτισμό, χορό, θέατρο, μουσική και μυθολογία. Οι απλές , φυσικές κινήσεις του σώματος μοιάζουν με τις κινήσεις που βλέπουμε στα αγγεία και στα αγάλματα τις αρχαίας ελληνικής τέχνης.

Ο χορός αυτός δεν είναι μόνο μια κινητική εκπαίδευση αλλά είναι και μια πολιτιστική, αφού ερευνούμε και μελετάμε τον ελληνικό πολιτισμό σε όλες του τις εκφάνσεις – φιλολογία αρχιτεκτονική, τέχνη, φιλοσοφία, μουσική, ιστορία, ανθρωπολογία και αρχαιολογία. Ενδιαφέρει φιλόλογους , χορευτές , ηθοποιούς , μουσικούς , ψυχολόγους , καλλιτέχνες και το γενικό κοινό που θέλουν να γνωρίσουν τον Ελληνικό πολιτισμό με την τέχνη και το θέατρο.

«Η πρώτη γραμμή της ζωοφόρου» μικρές μαθήτριες του Κλασσικού Ελληνικού Χορού, Αγγλία , 2017

«Άλμα Αθλητικό» μαθήτρια του Κλασσικού Ελληνικού Χορού, Αγγλία, 2017