Αρχική σελίδα / ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
tiganitaki

Νίκη Τηγανιτάκη

Ιδρύτρια και διευθύντρια της σχολής χορού «ΕΝ ΡΟΗ» στην Αθήνα, καθώς και ιδιοκτήτρια της σχολής μπαλέτου «NTL Dance School» στη Λάρισα. Οργανώτρια των εξετάσεων της Imperial Society of Teachers of Dancing για την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα τη δεκαετία του ’90.

Διπλωματούχος της Ανώτερης Σχολής Χορού «Σόφη Κατσούλη», πτυχιούχος της Royal Academy of Dance (RAD) και του Πανεπιστημίου Durham της Μεγάλης Βρετανίας στη φιλοσοφία του κλασσικού μπαλέτου, στην ιατρική του χορού, εκπαίδευση και ψυχολογία χορού. Tutor και καθηγήτρια μοντέρνου χορού της Imperial Society of Teachers of Dancing (ISTD) με πτυχίο Licentiate στον μοντέρνο χορό. Πιστοποιημένη καθηγήτρια Σύγχρονου Χορού της Contemporary Dance Association, καθώς και διπλωματούχος της γαλλικής μεθόδου Barre Astie και της αμερικάνικης Zena Rommett Barre Floor.

Δίπλωμα διδασκαλίας χορού για παιδιά και εφήβους από το Trinity Laban Conservatoire for Music and Dance England. Έχει εκπαιδευτεί στη διδασκαλία του δημιουργικού χορού για παιδιά με ειδικές ανάγκες (Autism Movement Therapy Provider) και για άτομα με σωματικές αναπηρίες. Η τριαντάχρονη διδασκαλική της εμπειρία περιλαμβάνει παιδιά, αγόρια και κορίτσια, εφήβους, ενήλικες καθώς και άτομα τρίτης ηλικίας.

Είναι μέλος του Σωματείου Ιδιοκτητών Σχολών Ελλάδος (Σ.Ι.Σ.Χ.Ε.), της UNESCO (CID member), του Σωματείου Χορού και Ρυθμικής, του Ελληνικού Συλλόγου της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου, της Royal Academy of Dance (RAD), της Imperial Society of Teachers of Dancing (ISTD) και του Dance U.K. Χορογράφος με πλούσιο χορογραφικό εθελοντικό έργο ακόμα και στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας.

trinder

Euan Trinder

Ο Euan σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Νοτίου Αφρικής και Cape Town, με ειδίκευση στον χορό. Οι περαιτέρω σπουδές του περιλαμβάνουν τα εξής συστήματα χορού: RAD, ISTD, Cecchetti, Bourneville, SDS και Alianza Flamenca. Παρακολούθησε, επίσης, σπουδές κλασσικής μουσικής στο Trinity College του Λονδίνου.

Ως επαγγελματίας χορευτής έχει συνεργαστεί με διάφορες ομάδες χορού σε Ευρώπη και Αφρική, όπως οι PACT, PACOFS, CAPAB Ballet and Opera, καθώς και με διεθνείς ομάδες μπαλέτου από το Ηνωμένο Βασίλειο. Η μακρά του εμπειρία ως καθηγητής χορού και χορογράφος περιλαμβάνει βραβευμένες συνεργασίες με ομάδες χορού στην Ευρώπη και την Αφρική, με ιδιαίτερη επιτυχία σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ρωσία, Βουλγαρία, Νότιο Αφρική, Ελλάδα και Κύπρο.

Ως μέντορας, ανώτατος καθηγητής, χορογράφος και διδάκτωρ του ισπανικού χορού έχει διδάξει καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του σε πολλά πανεπιστήμια, κολλέγια και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα, μεταξύ των οποίων το Deree και άλλες 58 σχολές χορού σε όλη την Ελλάδα. Εδραίωσε τη Spanish Dance Society στην Ελλάδα το 1989 και στην Κύπρο το 1991, η οποία είναι και Διεθνές Εξεταστικό Κέντρο. Τέλος, διετέλεσε Πρόεδρος της Alianza Flamenca από το 2006 έως το 2011.

Βανέσα Ψαλλίδα

Απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μεταπτυχιακή φοιτήτρια του προγράμματος «Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες» στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Διπλωματούχος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού «Βασιλικής Μαρούλη». Tελειόφοιτος στον μοντέρνο χορό της ακαδημίας Imperial Society of Teachers of Dancing (ISTD) και στον ισπανικό χορό της ακαδημία Spanish Dance Society (SDS). Πτυχιούχος στον κλασσικό χορό της Royal Academy of Dance (RAD). Πιστοποιημένη καθηγήτρια στον σύγχρονο χορό της Contemporary Dance Association (CDA) και της γαλλικής μεθόδου Barre Astie. Έχει εκπαιδευτεί στη διδασκαλία ατόμων με νοητικές και σωματικές ιδιαιτερότητες.