Αρχική σελίδα / ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Νίκη Τηγανιτάκη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθηνα. Ιδρύτρια και διευθύντρια της σχολής χορού «ΕΝ ΡΟΗ» στην Αθήνα, καθώς και πρώην ιδιοκτήτρια της σχολής μπαλέτου “NTL Dance School” στη Λάρισα. Οργανώτρια των εξετάσεων της Imperial Society of Teachers of Dancing για την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα τη δεκαετία του ’90.

Διπλωματούχος της Ανώτερης Σχολής Χορού “Σόφη Κατσούλη”, πτυχιούχος της Royal Academy of Dance (RAD) και του Πανεπιστημίου Durham της Μεγάλης Βρετανίας στη φιλοσοφία του κλασσικού μπαλέτου, στην ιατρική του χορού, εκπαίδευση και ψυχολογία χορού. Tutor και καθηγήτρια μοντέρνου χορού της Imperial Society of Teachers of Dancing (ISTD) με πτυχίο Licentiate στον μοντέρνο χορό. Πιστοποιημένη καθηγήτρια Σύγχρονου Χορού της Contemporary Dance Association, καθώς και διπλωματούχος της γαλλικής μεθόδου Barre Astie και της αμερικάνικης Zena Rommett Barre Floor.

Δίπλωμα διδασκαλίας χορού για παιδιά και εφήβους από το Trinity Laban Conservatoire for Music and Dance England. Έχει εκπαιδευτεί στη διδασκαλία του δημιουργικού χορού για παιδιά με ειδικές ανάγκες (Autism Movement Therapy Provider) και για άτομα με σωματικές ιδιαιτεροτητες. Συνεργάστηκε με παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και ιδιωτικά εκπαιδευτήρια στη Λάρισα διδάσκοντας δημιουργικό χορό σε κορίτσια και αγόρια. Εισηγήτρια και Εμψυχώτρια προτεινόμενη από την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση της Νομαρχίας Λάρισας δίδαξε σε νηπιαγωγούς και δασκάλους μουσικοκινητική αγωγήκαι δημιουργικούς τρόπους για την αντιμετώπιση της επιθετικότητας στα σχολεία. Η τριαντάχρονη διδασκαλική της εμπειρία περιλαμβάνει παιδιά, αγόρια και κορίτσια, εφήβους, ενήλικες καθώς και άτομα τρίτης ηλικίας.

Είναι μέλος του Σωματείου Ιδιοκτητών Σχολών Ελλάδος (Σ.Ι.Σ.Χ.Ε.), της UNESCO (CID member), του Σωματείου Χορού και Ρυθμικής, του Ελληνικού Συλλόγου της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου, της Royal Academy of Dance (RAD), της Imperial Society of Teachers of Dancing (ISTD) και του Dance U.K. Χορογράφος με πλούσιο χορογραφικό εθελοντικό έργο ακόμα και στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας.

trinder

Euan Trinder

Καλλιτεχνικός Σύμβουλος και Επικεφαλής των Χορευτικών Σπουδών της σχολής χορού Ενροή στην Αθήνα. Ο Euan σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Νοτίου Αφρικής και Cape Town, με ειδίκευση στον χορό. Οι περαιτέρω σπουδές του περιλαμβάνουν τα εξής συστήματα χορού: RAD, ISTD, Cecchetti, Bourneville, SDS και Alianza Flamenca. Παρακολούθησε, επίσης, σπουδές κλασσικής μουσικής στο Trinity College του Λονδίνου.

Ως επαγγελματίας χορευτής έχει συνεργαστεί με διάφορες ομάδες χορού σε Ευρώπη και Αφρική, όπως οι PACT, PACOFS, CAPAB Ballet and Opera, καθώς και με διεθνείς ομάδες μπαλέτου από το Ηνωμένο Βασίλειο. Η μακρά του εμπειρία ως καθηγητής χορού και χορογράφος περιλαμβάνει βραβευμένες συνεργασίες με ομάδες χορού στην Ευρώπη και την Αφρική, με ιδιαίτερη επιτυχία σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ρωσία, Βουλγαρία, Νότιο Αφρική, Ελλάδα και Κύπρο.

Ως μέντορας, ανώτατος καθηγητής, χορογράφος και διδάκτωρ του ισπανικού χορού έχει διδάξει καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του σε πολλά πανεπιστήμια, κολλέγια και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα, μεταξύ των οποίων το Deree και άλλες 58 σχολές χορού σε όλη την Ελλάδα. Εδραίωσε τη Spanish Dance Society στην Ελλάδα το 1989 και στην Κύπρο το 1991, η οποία είναι και Διεθνές Εξεταστικό Κέντρο. Τέλος, διετέλεσε Πρόεδρος της Alianza Flamenca από το 2006 έως το 2011.

Βανέσα Ψαλλίδα

Απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μεταπτυχιακή φοιτήτρια του προγράμματος «Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες» στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Διπλωματούχος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού «Βασιλικής Μαρούλη». Tελειόφοιτος στον μοντέρνο χορό της ακαδημίας Imperial Society of Teachers of Dancing (ISTD) και στον ισπανικό χορό της ακαδημία Spanish Dance Society (SDS). Πτυχιούχος στον κλασσικό χορό της Royal Academy of Dance (RAD). Πιστοποιημένη καθηγήτρια στον σύγχρονο χορό της Contemporary Dance Association (CDA) και της γαλλικής μεθόδου Barre Astie. Έχει εκπαιδευτεί στη διδασκαλία ατόμων με νοητικές και σωματικές ιδιαιτερότητες.

Wendy Gibbins

Η Wendy Gibbins είναι γνωστή και αναγνωρισμένη χορογράφος στην Ελλάδα. Κατάγεται από την Αγγλία, όπου παρακολούθησε μαθήματα στην επαγγελματική σχολή «The Thompson School of Dancing», έως την ηλικία των 18. Μελέτησε κλασικό μπαλέτο, κλακέτες, σύγχρονο (Τεχνική της Martha Graham), τζαζ (Τεχνική του Matt Mattox/Luigi) και υποκριτική. 

Εργάστηκε ως επαγγελματίας χορεύτρια στο θέατρο, την τηλεόραση και τη μουσική βιομηχανία, σε Αγγλία, Ιταλία και Ελλάδα. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι : Ντέμης Ρούσσος, Michael Bolton, Edwin Collins κ.α. Στην Ελλάδα συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι : Άννα Βίσση, Έλενα Παπαρίζου, Χρήστος Δάντης, Ευριδίκη, One, Δημήτρης Κοργιαλάς, Ελλη Κοκκίνου για να χορογραφήσει τόσο τις ζωντανές τους εμφανίσεις όσο και τα video clips τους. Ορισμένες από τις επαγγελματικές της επιτυχίες είναι : «So You Think You Can Dance» (2008), MAD VMW (2004 – 2005), Μουσικά Βραβεία Κύπρου (2006-2007), Greek Idol (2010) κ.α.

Έλαβε μέρος ως χορογράφος στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, το 2002 με τη συμμετοχή των One (Gimme), και το 2007 με τη συμμετοχή της Ευρυδίκης & του Δημήτρη Κοργιαλά (Comme Ci, Comme Ca).  Το 2015 σκηνοθέτησε στο θέατρο το πρώτο της θεατρικό έργο «Φιλί στα φτερά της» (από το ομώνυμο βιβλίο της ίδιας – εκδ. Αγγελάκη ) στο οποίο θεατρικό έργο εχει προταθεί για το βραβείο ΓΙΑΝΝΗ ΦΛΕΡΥ 2018 για καλυτερη κινηση και χορογρφία σε θεατρικό εργο από την Ακαδημία Κορφιάτικων Ελληνικών Βραβείων Τέχνης και το 2016 τη δική της μουσικοθεατρική παράσταση «Ανήσυχες Σκιές».

Tίνα Πούλιου

Γεννημένη στη Λάρισα. Πτυχιούχος της Ακαδημίας Imperial Society of Teachers of Dancing(ISTD) στο κλασσικό και μοντέρνο χορό. Πιστοποιημένη καθηγήτρια Σύγχρονου χορού της Contemporary Dance Association καθώς και Pilates trainer.

Έχει εκπαιδευτεί στη διδασκαλία δημιουργικού χορού σε παιδιά, έχει συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια χορού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει λάβει μέρος σε μουσικοχορευτικές παραστάσεις.

Πολυετής επαγγελματική εμπειρία σε καταξιωμένες σχολές.