Αρχική σελίδα / Μοντέρνος Χορός ISTD

Μοντέρνος Χορός ISTD

Ο μοντέρνος χορός είναι ένα ρυθμικό είδος χορού του οποίου οι απαρχές συναντώνται στην Αμερική, στη συνέχεια, βέβαια, διαδόθηκε και στον υπόλοιπο κόσμο. Είναι, συχνά, μέρος των παραγωγών μιούζικαλ και χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι η θεατρικότητά του.

Αυτό το είδος χορού περιλαμβάνει βήματα με μεταφορά, ψηλές κλωτσιές, πηδήματα και στροφές, που όλα απαιτούνε δύναμη και ευλυγισία. Είναι ένα ιδιαίτερα ενεργητικό είδος χορού.

Το The Imperial Society of Teachers of Dancing (ISTD) είναι ένα σύστημα διδασκαλίας και εξετάσεων με έδρα το Λονδίνο της Αγγλίας και διάδοση παγκοσμίως. Ιδρύθηκε στις 25 Ιουλίου του 1904 με το όνομα Imperial Society of Dance Teachers, το 1925 πήρε το σημερινό του όνομα και αποτελεί πλέον καταχωρημένο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Η ISTD παρέχει μέσω των αναγνωρισμένων καθηγητών της εξεταστέα ύλη για παιδιά ηλικίας πέντε χρόνων και άνω (primary – grade 6) και για εφήβους και επαγγελματίες (intermediate foundation, intermediate, advanced 1 & 2). Οι τίτλοι σπουδών χορού που χορηγούνται από την Imperial Society of Teachers of Dancing είναι διεθνώς αναγνωρισμένοι.