Μπαλέτο Ενηλίκων

Η τάξη κλασσικού χορού για ενήλικες προσφέρεται για μαθητές ηλικίας 18 ετών και άνω που ενδιαφέρονται να μάθουν μπαλέτο για αναζωογόνηση. Οι μαθητές της τάξης αυτής είναι, τυπικά, αρχάριοι, ωστόσο, μπορούν να λάβουν μέρος προχωρημένοι μαθητές και επαγγελματίες που δε βρίσκονται πια στην ενεργό δράση.

Ανεξάρτητα από την εμπειρία των μαθητών, σκοπός της τάξης αυτή είναι να εκπαιδεύσει χωρίς την πίεση της επερχόμενης καριέρας.

 

Κάτωθεν ακολουθούν πέντε λόγοι για να παρακολουθήσετε ένα μάθημα κλασσικού χορού για ενήλικες:

1. Είναι όμορφο. Εάν ενδιαφέρεσαι να παρακολουθήσεις ένα μπαλέτο ενήλικες, είτε ως παιδί είχες δεχθεί μαθήματα κλασσικού χορού, είτε πάντοτε σκεφτόσουν τον χορό ως μία όμορφη τέχνη. Σε αυτό το μάθημα θα βρεθείς και πάλι σε οικείο περιβάλλον, όπως όταν ήσουν παιδί, ή θα εκπληρώσεις ένα παιδικό σου όνειρο. Θα διδαχθείς κινήσεις που θα σε μυήσουν στον συγχρονισμό και την κομψότητα. Η κλασσική μουσική πλημμυρίζει την αίθουσα με νότες πιάνου, φλάουτου και βιολιού. Το μάθημα μπαλέτου για ενήλικες είναι γεμάτο από καλλιτεχνική έμπνευση, εξερεύνηση και εκτίμηση.

2. Δεν υπάρχει πίεση. Υπάρχει μία κοινή παρανόηση στους αρχάριους, ότι, δηλαδή, θα φαίνονται ανόητοι και πως θα τους χλευάζουν. Αυτό δεν ισχύει. Στα μαθήματα ενηλίκων δεν υπάρχει πίεση για εξέλιξη και για δημιουργία καριέρας. Πολλοί προχωρημένοι μαθητές παίρνουν μέρος σε τέτοιου είδους μαθήματα, επειδή δεν είναι τόσο έντονα, όσο το επαγγελματικό τους πρόγραμμα. Μπορούν να χαλαρώσουν, να απολαύσουν τη μουσική και να μην αγχώνονται για το αν είναι τέλειοι.

3. Επωφελείται η υγεία. Το μπαλέτο ενηλίκων είναι μία εξαιρετική εναλλακτική επιλογή έναντι της παραδοσιακής αερόβιας άσκησης. Εάν βαριέσαι τον διάδρομο, το μπαλέτο είναι σωματικά μία πρόκληση, καθώς γυμνάζει όλες τις κύριες μυϊκές ομάδες. Βελτιώνει την ισορροπία, αυξάνει την κινητικότητα στις αρθρώσεις και εξελίσσει τη ζωτικότητα και το σθένος. Εξασφαλίζει τη σωστή κυκλοφορία του αίματος, γιατί βρίσκεσαι σε συνεχή κίνηση. Παρόλο που η δομή του μαθήματος παραμένει ίδια, κανένα μάθημα δεν είναι ίδιο με το προηγούμενο, γεγονός που βελτιώνει την πνευματική ικανότητα των μαθητών ή τη δυνατότητά τους να μαθαίνουν γρήγορα μία σειρά νέων πραγμάτων-ιδεών. Το μάθημα κλασσικού χορού για ενήλικες ενισχύει την αυτοπεποίθηση των μαθητών και την κοινωνική τους δραστηριότητα.

4. Είναι ανέξοδο. Η επαγγελματική εξάσκηση στον κλασσικό χορό μπορεί να είναι ιδιαίτερα δαπανηρή, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο για τα μαθήματα ενηλίκων, που είναι μία οικονομική επιλογή. Μαθήματα μπαλέτου για ενήλικες προσφέρονται σε επαγγελματικές σχολές, σε στούντιος, σε κέντρα αναζωογόνησης και σε κοινοτικούς χώρους. Η πληρωμή μπορεί να γίνεται ανά μάθημα, ωστόσο οι περισσότεροι μαθητές επιλέγουν την πληρωμή μέσω μιας ειδικής κάρτας, η οποία συνήθως περιλαμβάνει 8-10 μαθήματα. Η πληρωμή μπορεί να γίνει στη σχολή και σε ορισμένες περιπτώσεις διαδικτυακά. Μέσω της πληρωμής με την συγκεκριμένη κάρτα οι μαθητές κερδίζουν χρόνο, αλλά και χρήμα, λόγω των ειδικών τιμών που προσφέρονται.

5. Δε χρειάζεται να φοράς tutu. Εάν δεν έχεις προσληφθεί από κάποια κοινοτική παραγωγή για τον ρόλο της Sugar Plum Fairy στο έργο του Καρυοθραύστη, μπορείς να αφήσεις την tutu στο σπίτι. Στο μάθημα αυτό δεν απαιτείται (ούτε ενθαρρύνεσαι) να ντύνεσαι σαν παιδί 5 χρόνων. Το κορμάκι και το καλσόν είναι η προβλεπόμενη ενδυμασία για κάθε μάθημα κλασσικού χορού, ωστόσο μπορείς να φορέσεις οτιδήποτε είναι άνετο και σου επιτρέπει να κινείσαι άνετα, όπως παντελόνι της yoga και αμάνικη μπλούζα. Τα μαθήματα κλασσικού χορού για ενήλικες είναι ένας εξαίρετος τρόπος για να διατηρείσαι σε φόρμα, να έρχεσαι σε επαφή με την κλασσική παιδεία και να μένεις κοινωνικά δραστήριος. Εάν είσαι διστακτικός να κάνεις την αρχή, δεν υπάρχει λόγος. Το μάθημα μπαλέτου ενηλίκων είναι μία μοναδική ομάδα που καλοδέχεται μαθητές όλων των κοινωνικών ομάδων κι επιπέδων με κοινό σκοπό να εκφρασθούν ελεύθερα. Να θυμάσαι, είτε είσαι 25, είτε 65, ποτέ δεν είναι αργά να μάθεις μπαλέτο.