Αρχική σελίδα / Baby Ballet (3½ – 4½ χρ.)

Baby Ballet (3½ – 4½ χρ.)

Μουσική, ρυθμός, ιστορίες, φαντασία μαζί με κίνηση συνθέτουν ένα δημιουργικό, ευφάνταστο, χαρούμενο και αισιόδοξο μάθημα για τους μικρούς μας φίλους (αγόρια & κορίτσια)!

Οι μικροί χορευτές, μέσα σε ένα ευγενικό και φιλόξενο περιβάλλον, θα βελτιώσουν τις κινητικές τους δεξιότητες, θα αποκτήσουν μουσική και καλλιτεχνική ευαισθησία, θα αναπτύξουν την αυτονομία τους και θα δημιουργήσουν νέους φίλους.

Η καλλιέργεια της αγάπης για την τέχνη του χορού ξεκινά από αυτήν την τρυφερή και ευαίσθητη ηλικία.

Στην ηλικία των 3,5 με 4,5 ετών τα παιδιά διδάσκονται δημιουργικό χορό που τα προετοιμάζει να ενταχθούν στο μάθημα του μπαλέτου. Στη διάρκεια αυτών των μαθημάτων τα παιδιά εξασκούν το σώμα, το πνεύμα και τη φαντασία τους ενώ έρχονται σταδιακά σε επαφή με το ρυθμό, ακολουθώντας πάντα την ορολογία του κλασικού χορού. Στόχος είναι μια ομαλή μετάβαση στο μαγικό χώρο του μπαλέτου. Το μπαλέτο, με την ακαδημαϊκή έννοια, ξεκινάει στην ηλικία των 6 ετών.

Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους του μπαλέτου, είναι η πειθαρχία. Χωρίς αυτή, είναι αδύνατον ένα παιδί να μπορέσει να συμμετέχει στο μάθημα ως μέλος της ομάδας που δημιουργείται μέσα στην τάξη. Το μπαλέτο διδάσκει πως με πειθαρχία, επιμονή και υπομονή, μπορεί κάποιος να επιτύχει τους στόχους του, όσο δύσκολοι και εάν είναι αυτοί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεγαλύτερη πλειοψηφία των παιδιών που παρακολουθούν μαθήματα μπαλέτου, εμφανίζονται πολύ πιο ώριμα σε θέματα οργάνωσης και συνεργασίας, σε σχέση με άλλα παιδιά της ίδιας ηλικίας.